Over InfoTrade Automotive

Specialist in Automotive Marketing

Gezien InfoTrade Automotive is ontstaan vanuit de autoleasing marktplaats LeaseTrader, is het niet meer dan logisch dat onze grootste kennis en ons hart bij Automotive ligt. De stap naar specialisatie in automotive marketing is voor ons altijd de meest logische geweest. 

Onze klanten bestaan onder andere uit:

  • Leasemaatschappijen: waaronder Arval, LeaseLinq, AutoLeaseCenter, IKRIJ
  • Autodealerbedrijven: waaronder Wittebrug, Peugeot DAVO, Vireo Auto, Jager Auto, Svala Auto
  • Autobedrijven: waaronder Autobedrijf Zieleman, Moerman Jansen  
  • Dataleveranciers: waaronder AutoDisk
Kennis van de customer journey

Kopen of leasen van een auto? Wij weten inmiddels welke weg een (potentiële) koper aflegt voordat er een besluit wordt genomen. Deze informatie, samen met de onze marktkennis, geeft voor jou het beste digitale resultaat om bezoekers op jouw website te houden. Want we willen toch allemaal dat een bezoeker uiteindelijk een daadwerkelijke klant wordt. Doordat een klant al goed geïnformeerd is na zijn/haar bezoek op de website, zal de beslissing gemakkelijker zijn. Uiteindelijk draait het om de klant! De klant die we graag duidelijk willen informeren, willen behouden en willen ontmoeten.

Contact?

Wij blijven zowel persoonlijk als online graag in contact met onze klanten, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag op de juiste weg in de online wereld. Voor een gesprek kun je bellen naar 023 540 6085. Wij vinden het nog leuker om kennis te maken in een persoonlijk videogesprek.

Voor ambitieuze automotive bedrijven

InfoTrade adviseert ambitieuze automotive bedrijven over hun digitale strategie en maakt werk van de implementatie hiervan.

Volledig gespecialiseerd

InfoTrade heeft zich volledig gespecialiseerd in de automotive sector. Een team van tien specialisten helpt dealers, merkspecialisten, leasemaatschappijen en universele autobedrijven met hun digitale strategie en de implementatie daarvan. Het doel hiervan is om de omzet, het rendement en het inzicht te laten groeien aan de hand van realistische doelstellingen.

Jouw eigen externe Online Marketing team

InfoTrade beschikt over specialisten op de diverse disciplines binnen online marketing. Wij helpen jouw bedrijf verder! Zowel door nu meer omzet te realiseren en door de juiste stappen te zetten voor straks. Eventueel werken we één of meer dagen per week/maand bij jullie op kantoor, want we delen onze kennis graag met onze partners. Op die manier kunnen we namelijk samen het meeste bereiken. We willen graag toegevoegde waarde leveren en we vinden het zonde om werkzaamheden te verrichten die jullie met de juiste kennis ook zelf kunnen doen.  

Klanten/relaties

InfoTrade werkt onder andere met veel plezier voor Arval, Ligier Group en Wittebrug. Verder publiceert oprichter Wilbert Philippo artikelen in vakbladen als Automotive en Automobiel Management en wordt hij regelmatig gevraagd als spreker op congressen en seminars.

Doordat InfoTrade al jaren premier Google Partner is beschikken we altijd over de laatste online marketing inzichten voor de automotive sector. Voor diverse technische werkzaamheden maken we gebruik van betrouwbare, gespecialiseerde partners. Daardoor kunnen we vaak een aantrekkelijke totaaloplossing aanbieden. Ook maken we gebruik van een groot aantal tools voor onder andere analyse en attributie en onderhouden we goede relaties met de bedrijven daarachter.  

InfoTrade is gevestigd in Amsterdam!

Onze kernwaarden

We hanteren al jarenlang een vijftal kernwaarden voor onze bedrijfsvoering waar we volledig achter staan. M.b.v. deze kernwaarden geloven we dat we onze klanten goed resultaat en een fijne samenwerking bieden en onze medewerkers een goede werkervaring.

  1. Eerlijkheid – We geven klanten altijd eerlijk advies, ook als dat niet in ons eigen voordeel is. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van mediabudget of de inzet en het rendement van specifieke advertentiekanalen of campagnes. Daarnaast vinden we het belangrijk om eerlijk tegen collega’s te zijn en elkaar te vertrouwen.
  2. Vrijheid – Vrijheid is heel belangrijk. Klanten zitten bij ons niet vast aan lange contracten en hebben dus de vrijheid om weg te gaan als en wanneer ze dat willen. Dat de meeste klanten jarenlang met ons samenwerken zien we als een compliment en teken van vertrouwen. Voor onze collega’s heeft vrijheid betrekking op het indelen van hun tijd en de manier waarop ze met klanten omgaan. 
  3. Persoonlijk – We vinden het fijn om een persoonlijke band met onze klanten op te bouwen. Los van het plezier komt dat ook de samenwerking ten goede. Ook vinden we het belangrijk om een persoonlijke band met onze collega’s te hebben. We lunchen daarom bijvoorbeeld samen en organiseren regelmatig gezellige bedrijfsuitjes. Dat is belangrijk voor een goede werksfeer. 
  4. Plezier – We vinden ons werk allemaal heel leuk. Daardoor delen we graag ons enthousiasme over nieuwe mogelijkheden / ontwikkelingen met elkaar en met onze klanten. Ook vinden we de sfeer in ons team belangrijk en willen we graag dat iedereen met plezier naar werk gaat. Verder vinden we een fit bedrijf belangrijk en motiveren we elkaar om te blijven bewegen.
  5. (Pro)actief – We anticiperen liever dan dat we reactief zijn en proberen eventuele uitdagingen zo snel mogelijk uit te zoeken en op te lossen. We willen onze klanten zo snel en adequaat mogelijk helpen en ze ontzorgen. Goede communicatie hoort daar ook bij. Deze werk- en denkwijze wordt intern ook gestimuleerd en als we een klant goed hebben geholpen geeft ons dat voldoening.

Afspraak maken?

InfoTrade

✔️ Specialisatie in automotive

✔️ Afspraak is afspraak

✔️ Pro actief