Online marketing voor autodealers

De verkoop van nieuwe auto’s heeft in ons land door de coronacrisis een flinke knauw gekregen. In de maand mei werden er bijna 60 procent minder nieuwe auto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Gelukkig zien we daarentegen dat kopers die zich melden bij de merkdealer ook écht geïnteresseerd zijn. Met andere woorden: de conversie is hoger. Daar komt bij dat er positieve geluiden zijn te melden over het koopsentiment. Er zijn meer potentiële autokopers, mensen willen een auto kopen of leasen om het OV te mijden.

Automotive marketing juist in deze tijd belangrijk

Is dat genoeg voor een juichstemming? Nog niet. Maar het biedt wel kansen voor de merkdealer die zijn online marketing op orde heeft. Automotive marketing is juist in deze tijd van cruciaal belang om op te vallen bij de consument. Autokopers besteden meer en meer tijd online om hun volgende aanschaf te bekijken. Die ‘customer journey’ duurt weken, soms maanden. De coronacrisis heeft het koopproces wel versneld. De dealer die goed vindbaar is in Google, die met advertenties en content zichtbaar is op social media als Facebook en YouTube wint de strijd om de aandacht van de klant. 

Complete online strategie

Met online marketing bedoelen we dus niet dat autodealers hun auto’s alleen op de occasionportals adverteren en vervolgens wachten op e-mails en belletjes van mogelijke kopers. Om succesvol te zijn is het belangrijk een complete online strategie te ontwikkelen. Een marketingstrategie die past als een maatpak en die aantoonbaar helpt om meer auto’s te verkopen. Als autodealer of leasemaatschappij wil je niet alleen hoger in Google komen met online marketing, je wilt ook dat je acties converteren in aanvragen.

Bekijk de case van een online marketing traject voor Arval.

Zoekmachine optimalisatie (SEO), content marketing en meer

Het opzetten van een succesvolle online strategie kan je met een gerust hart overlaten aan de experts van InfoTrade. Met onze kennis van de automotive branche helpen we autodealers aan meer online bekendheid, meer clicks, meer aanvragen en meer klanten. Dit doen we via verschillende kanalen en strategieën. Krachtige voorbeelden hiervan zijn zoekmachine optimalisatie (SEO), content marketing, conversie optimalisatie, marketing automatisering, Facebook Ads, Google Ads en YouTube adverteren. Vraag ons naar succesvolle voorbeelden of bekijk onze cases. Bijvoorbeeld:

SEO  traject voor LeaseVergelijker (nr. 1 positie op het woord ‘Private Lease’)

Nu beginnen met adverteren op YouTube

Vooral YouTube neemt de laatste jaren aan belang toe als online marketingkanaal voor onze klanten. De hoeveelheid video’s die internetgebruikers elke dag bekijken is astronomisch en groeit nog steeds met de dag. Ook autovideo’s en andere relevante content wordt gretig bekeken. Door te adverteren op YouTube met een korte video bereik je relatief goedkoop en snel een groot publiek van potentiële kopers of bijvoorbeeld consumenten die op zoek zijn naar een private lease oplossing voor hun situatie.

Bekijk hier de case van de videocampagne voor autobedrijf Zieleman.

InfoTrade is hét automotive marketingbureau voor het ontwikkelen en implementeren van een effectieve digitale strategie voor merkdealers, merkspecialisten en universele autobedrijven. 

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

×